Banner20180124 1170 01

Osloresan 2018

RESA TILL OSLO

Bakgrund

Förra året besökte Oslo-Akershus gardistförening (OAGF) Stockholm och Sveagardesföreningen. I år genomför Livgardets kamratförening ett svarsbesök i Oslo. Högsta antal deltagare är 30 st.

Avresa med tåg från Stockholm C till Oslo S sker torsdag den 10 maj kl 11.06

Anm

Tors

Samling på perrongen

Ankomst Oslo Sentral

Promenad till hotell Comfort hotell Börsparken ett par minuters promenad från Oslo Sentral.

Middag enskilt (ett förslag dit alla som vill kan gå överenskoms på plats).

Fre

Sightseeing med buss Oslo V med bl.a. Holmenkollen

Besök vid och visning av Huseby leir som är norska gardets kasernområde med bl.a. kransnedläggning vid minnesmonumentet.

Lunch i manskapsmässen

Vaktavlösning vid slottet

Akershus fästning med orientering om Akershus slott och Försvarsmuseet

Kaffe på Rodelökken kafe

Norge som sjöfartsnation

Återtransport med buss till hotellet

Kväll

Middag enskilt (ett förslag dit alla som vill kan gå överenskoms på plats).

Lör

Sightseeing i Oslo Ö med tur upp på höjden Ekeberg.

Färjetur till Oscarsborg med inblick i Oslo skärgård och orienteringen om fästningen, inte minst de dramatiska timmarna den 9 april 1940.

Lunch på färjekrogen Oscarsborg

OBS! Måltidsdryck betalas av den enskilde

Färja till Dröbak och kaffe i Dröbak

Buss till Vigelandsparken och promenad i parken

Transport till hotellet för ombyte

Festmiddag på befälsmässen vid HMKG (Huseby leir)

Sön

Samling på perrongen

Åter Stockholm C

Återresa från Oslo S till Stockholm C 13 maj kl 12.56

Tiderna på fredag och lördag är i skrivande stund inte fastställda

Kostnader

Tågresa Stockholm-Oslo 275 kr i 2:a klass och 419 kr i 1:a klass för pensionär och 419 resp 465 för icke pensionär.

Tågresa Oslo-Stockholm 348 kr i 2:a klass och 625 kr i 1:a klass för pensionär och 385 resp. 695 för icke pensionär.

Ovanstående priser förutsätter att bokningen sker av den enskilde i SJ app eller hemsida. Bokning som grupp innebär dyrare biljett.
Den enskilde bokar sin egen resa.

Hotellrum på hotell Comfort hotell Börsparken kostar för del i dubbelrum 610 kr/natt (1830 kr för hela vistelsen/person) och för enkelrum 1120 kr/natt (3360 kr för hela vistelsen). Bokningen sker av föreningen för alla deltagare.

Måltider som ingår i programmet, d.v.s lunch och kaffe på fredagen och lunch, kaffe och middag på lördagen bjuder Livgardets kamratförening och OAGF gemensamt på. Övriga måltider betalas av den enskilde.

Anmälan och betalning

Sista anmälningsdag är den 29 mars vilket också är sista dag för avbokning av hotellrum utan kostnad. Senare avbokning innebär kostnad för den enskilde.

Inntil 40 dager

Hele arrangementet og evt. innbetalt forskudd tilbakebetales

Inntil 20 dager

Opptil 25% av resterende reservasjon

Inntil 14 dager

Opptil 15% av resterende reservasjon

Inntil 7 dager

Opptil 10% av resterende reservasjon

Inntil 3 dager

Opptil 5% av resterende reservasjon

Mindre enn 3 dager

Debiteres 100 %

Anmälan är bindande då betalning har gjorts.

Anmälan görs på föreningens hemsida www.livgardetskamratforening.se. I samband med anmälan erhålls en faktura för betalning av hotellrum. Anmälan är gjord när fakturan är betald. Total kostnad som inbetalas är för enkelrum är 3360 kr och för dubbelrum 3660 kr.

Klädsel

Fritidskläder efter väderlek under programmet. Vid lördagens middag kavaj.

Med fördel bärs "veteranuniform" som norrmännen kallar det, d.v.s. blå club-blazer med föreningens blazermärke, vit skjorta med föreningsslips och grå byxor. Norrmännen bär medaljer i original, vilket de också ser att vi gör vid middagen.

Leif Ölmeborg
Ordförande i interrimsstyrelsen

Direktlänk till anmälan>>

Md livgardet.kranssv